Sunday, December 28, 2008

Cherita Hari Pertama

hr nie first day ak prektikal::ak smpai opis td pkul 08.05..hehee.

"Assalamualaikum kak,sayo student prektikal" tu ayt pertama aku..hehe.
pastu dia kasi aku masuk. mase ak smpai ade 5 org je. then ak disuruh duduk kat meja kosong tepi almari fail tuh:: ade komputer sbijik. duduk2 dlm 15 mnit,pastu akak td ckp.

."adek,bos pggil.."
 "owh..okey2" kataku dgn hati yg berdebar..hehe

awl2 lg dh kene msuk jmpe bos. soal siasat sikit2..pastu jmpe bos num 2 aka supervisor,Encik Nik Ariff. dia bwk ak kenal2 dgn staf2 kat situ..x rmai,ade 18 org je termasuk aku..hehe. tp hr nie ade sparuh je.. lelain tgh cuti lg. staf2 kat situ sumer otai2 dah. pgkat mak dah. so,ade yg suh pggil umi jerk..hehee. umi dok sbelah meja aku,slalu bg makanan..hahhaaa..x kelakar. dpn ak abg mat,yang ni memang klako,ckp pn main lepas jerk..so,keje ak hr ni borak2 je dgn umi,kak za n kak nah. pastu g ambik sticker kete supaye mis red ak x ke'sekoran d luar pgr..hehe.

hr ni rehat pkul 12.15-2.45. ape lg,balek umh laaa..hahhaa..best siot cmni. blik umh,ak tgk melodi, mkn nasik, baring2 kejap, smayang pastuh siap2 pegi opis balik..hehhee. 2.30 ak masuk td..bguskan?? biase laa..1st day..hehe. tp,msuk awl pn punch kad ak x siap2 lg..kad tu ak dpt tyme nk blik dah.. pastu ak smbung balek kat opis,kene bace 2 bijik buku manual JPPH.. tebal gilos.. ngantok ak bace..dh la hr nie kene bgun awl drpd biase...hehe. pastu ak tgk2 diorg bwat keje, tgk je la dlu kan..nk bwat pn x reti lg..kang x psl2 kene hempuk dgn plan byk2 tuh..haha:: pastu tepat pkul 5,ak punch kad n balikkkkkkk..

dlm ak nk cpt2 balek tu,dtg pulakk sorang pak gad nih dkt kete aku..dia ckp pasni letak kete kat dlm..hehe. mmg nk letak dlm pon,tp stiker x dpt lg..huhu:: smpat lg dia berkenal2 dgn ak..haha..pastu ckp slalu nmpak mis red yg ak bwk ni d jalanan... hak3..mmg la pkcik..mis red ni selalu b'keliaran..hehe.

tu le crite 1st day prektikel aku..wsalam..
eh,besok x keje..cuti awl muharam..yey! hehheee~::

slamat b'prektikal kpd korang2 sumer =)

Thursday, December 25, 2008

surat untuk encik santa

we wish u a meri krismes:: we wish u a meri krismes:: and a hepi new year~:: ho~ ho~ ho~:: slmat monim utk encik santa..:: awl kn ak bgun hr nie..:: biase la,nk kene praktis bgun awl:: nex wik da nk stat l/i..:: adeyy~:: malas betol:: keje2 skulah akn kembali tiba:: asgment2 akn muncul jua:: present-tension pn kembali menerpa:: hahhahaahaaaaaa:: encik santa, :: tolonggg... :: ak tensyen!!! :: santa....ak nk adiah::

Thursday, December 18, 2008

Feel My Soul

Nakitsukaretetanda:: Toikakeru basho mo naku:: Mayoinagara tsumazuitemo:: Tachidomarenai:: Kimi ga kureta egao:: Otoshita namida wa:: Boku no mune no fukai kizu ni furete kieta:: I feel my soul, take me your way:: Soo tatta hitotsu o:: Kitto daremo ga zutto sagashiteiruno:: Sore wa guuzen dewa nakute:: Itsuwari no ai nanka ja nakute:: You’re right all right:: You’re right all right, scare little boy:: Nandomo kurikaesu dooka ikanaide:: Sasayaku yoona kimi no koe wa itooshikute:: I feel my soul, take me your way:: Moo furimukanai:: Kitto kono te de ima tashikametaiyo:: Itsumo tanjunna hodo kurushinde:: Ikiteyuku imi o shiritaikara:: You’re right all right:: You’re right all right, scare little boy:: Sotto tsubuyaita kimi no kotoba you say it:: Ugokidase mienai kedo michi wa hirakareteru:: I feel my soul, take me your way:: Soo mogaki nagara mo:: Kitto konomama zutto aruiteyukeru:: Sore wa guuzen demo nakutte:: Arifureta yume nanka ja nakutte:: You’re right all right:: You’re right all right:: Itsumo tanjunna hodo kurushinde:: Yorokobi no imi o shiritai kara:: You’re right all right:: You’re right all right, scare little boy:: by: Cik Yui Comey

Saturday, November 29, 2008

doa ku......

♥-|✖|-♥"Ya Tuhan , kalau dia memang jodohku, jodohkanlah... Tapi kalau bukan jodohku, Jodohkanlah jugak... Jika dia tidak berjodoh denganku, maka jadikanlah kami jodoh... Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, selain aku... Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku, jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku... Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah kami kembali... Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain, biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dulu dan kemudian jodohkan kembali dia dengan ku ... "Amin...." hehehehe....♥-|✖|-♥

Friday, November 21, 2008

jb-kuantan

pg nie ak, my glamer mis rEd n adek ku yg poyoz aka aiman nk gerak balik klate...but singgah kuantan dlu umh mkcik aku...mybe stay semalaman kat kuantan den br blik kkrai... tgk keadaan gak...tengs peruz and amalina coz bg peta kat aku... so sape2 yg nmpk mis rEd DAN 78xx kat highway...haa..aku la tuh..hehe...k la,ak nk p siap2 ambk si aiman kat jb.... doakan p'jalanan kami okess... daa~ **akusangathepi =) kompem bwk kete hr ni dgn senyoman yg memanjang.... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Thursday, November 20, 2008

bai bai bai

exam ku da abes...
brg2 sumer dh masuk dlm kotak...
esk p anto umh pkck semma....
rmai studen yg da balik...
lusa aku balik...hehe..
balik praktikal dpn umh ak..hehe
babai fksg...
babai kolej 11...
babai utm...
babai tmn u...
babai pak gad...
babai sumer.....
i'm gOnna dem mis dis place...huhu
daku akn kembali sbg super duper snior...
kalo pjg umo...
bln 7thn dpn kite jmpe lg...
tyme tu ak da jd final yr studen...
musti klako gler..cam x caye jer....haha
jgn rndu2 kat aku eh...hahhaha
mcm ade jerk org nk rndu2..hihi
kalo rndu gak...roger2 la aku ;p

Thursday, October 30, 2008

exam mode

jadual exam 3SGP... slamat stdy.... jgn lupe dtg exm.... gud luck....

Sunday, October 19, 2008

seven wOnders

::ak telah d tagged dr cik dill....cek..cekk..cekidout..hehhee::

(sori..agk terabur ckit..xtau la pebende prob bspot ak neh..xleh nk ejas dh...adeii)

7 FAKTA MENGENAI SAYA.. ~x makan sayur ~bukan ank dato’ ~suke pd kedamaian ~suke amik gmbr,masuk dlm gmbr,edit gmbr ~homesick!...

~x suke pink ~saya menci e.x.a.m

7 PERKARA MENAKUTKAN SAYA.. ~kehilangan insan2 t’syg ~citer seram

~darah

~ kerosakan

~bencana alam

~naik bas…agk cuak laa

~virus!! Yg ni plg ak x suke!!

7 LAGU KEGEMARAN SAYA BUAT MASA KINI.. ~All Saints_Never Ever

~Laila’s Lounge_Mawar Khayalan ~Lucky_Jason Mraz ft Colbie Caillat ~Pink_so what ~Couple_say hi ~Jeffrydin ft One Nation Emcee_Mas Mona ~Brainstewz_Twinkle Away

7 PERKATAAN YANG SELALU DISEBUT OLEH SAYA.. ~awop tuu… ~hehhehee ~ahaks ~sumbakk aarr ~semma...jom makey!! ~owoh laaa

~weyy...

7 PERKARA YANG BERNILAI BAGI SAYA.. ~me,myself n i ~ma familia

~my glamour mis rEd ~moment2 itu ~laptop nie ~gambar2 ~kamu kamu kamu..hehe

7 PERTAMA KALI DALAM HIDUP SAYA.. ~pakai spek (darjah 5)

~masuk hostel (form1-3) ~balik sorang2 dgn train dr kL-klate (form 4)

~drive mis red (form 5) ~jadik mc (dinner blok mase kat matrix)

~ade blog sdiri (Feb 2008) ~naek vespa cik pUteh!! (bbrp jam yg lalu)…sronOt2!! hehe

7 ORANG BERTUAH MENJAWAB SOALAN SOALAN2 DI ATAS.. ~semma ~kanda ~ jiran_arih ~senior_mR.am ~ wanda ~ peruz ~zazie

Jwb jgn x jwb weyyy..

hehhehee~

Tuesday, October 14, 2008

teke mOlek weh serow~

Weyh…ak letih aa…td ak da tulis pjg2 kat sini..tp ak delete…fikiran ak becelaru,kacau bilau,gundah gulana dan sebagainya…ak lapar..rase nk mkn papa roti…tp mls nk drive kuar…smoga mlm ni ak mimpikn papa roti… msti kenyang..hohhooho~

Sunday, October 12, 2008

Untuk Awak~

Awak,
Hari ni awak nampak serabut
Semua orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
jadik you can always count on me...

Awak,
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak tak pandang saya
Jadik senyum pun tak gune

Awak,
Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat2 pekak
Padahal nak elak daripada tak boley berenti borak

Awak,
Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tego awak dalam hati
Jadik awak tak penah dengar all the gud lucks
and take care hari2

Awak,
Hari ni kita duduk semeje
Tapi raser cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak,
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadik saya blah mcm tu ajer

Awak,
Hari ni berubah situasi
Tapi saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak,
Hari ni saya nampak awak kat Mc D
Tapi awak tak macam dulu lagi, dah berteman
Jadik saya terdiam sendiri

Awak,
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenape tak boley pegi

Awak,
Hari ni saya menyesal ade ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadik nak tak nak terpakse sendiri

Awak,
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
awak focus kat tv

Awak,
hari ni saya tgk gambar kiter senyum
tapi gambar tinggal gambar
nak buang sayang
nak simpan sedey

Awak,
besok antare kita
ader balai berlepas
besok tak de besok untuk saya
besok jugak tak de besok untuk awak

Awak,
semoge satu hari nanti
saya menginsafi diri
tak nak ada ego tinggi lagi
buat sakit hati

Awak,
sebelum pergi
hari ni..kat sini
saya janji...
semua ni untuk awak
Sebab kenal awak anugerah terindah penah
saye miliki...


(^ ~)v

p/s: taken from someone's frenster...syhhhhhhh ;P

Monday, October 6, 2008

sayasayangkamu

 
ma familia...eh,mcm x ckup forum lg neh...jap2...

 
haa..ni pon dak aLif..


aiman-akue-mUmma-zaziE

 
hot sis...zatie & zazie...ahaks~


 
 aku,dia & vEspa....=p

Wednesday, September 24, 2008

O-O sumer yer~

...raye x lama lg..di kesempatan nie, ak nak mintak maaf kalo de salah silap, terkasar bahase, t'over bicara spjg menulih kat blog ni...aku hanye lah insan biasa....hohhoho~.....hr nie rase nye da rmai balik ke kampung halaman....termasuk la akue...ptg ni nk gerak p kL dlu,pastuh hr jumaat br kOnvoi blik kLate...so, ingatan tuk diri sndiri n korang sumer....berhati2 la d jalan raye...igt la org t'syg... anda mampu mengubahnye....hehhee...pastu jgk,lupe bank-in dwit raye kat aku...lawo2 n ensem2 lah anda d pagi raye...hehheee...

Sunday, September 21, 2008

Party Of Three

at last jmpe jgk komik nie...bersusah pyh aku carik kat cs akhirnye kat jusco tmn u jgkk ku temuinye....hohhoho!!~ part 3 nih adelah smbungan foolish fruit hr tu.... konflik antara kiwi, orange and lemon....ade gak watak2 baru dlm ni tp xtao name pe sbb last2 br kuar...pastu be'smbung la pulakkk....(mybe ciku, cempedak o tembikai-coz Ben suke namakan watak katon die ngn nama buah2an)....yelah...cam edisi yg lps2 gak, si Ben asik wat ak t'tggu2 smbungan citer nih...bile ntah nk abes...asik smbung jerkk.. pape pown keep up da gud wOrk mR.Ben~

Thursday, September 18, 2008

Jalan2 Johor Land Berhad

Oh ye…kmarin kitorg p Johor Land Berhad….one of ank syarkat Johor Corp…. education visit ni kat Bandar Dato’ Onn…dkt je ngn utm… x smpai setengah jam da smpai…kat sana kitorg lyn cramah ngn site visit je…tyme site visit tu kitorg d bwk ke rumah contoh yg Johor Land bwat kat Bandar dato’ onn tue…. Lawa siot umh kat situ… best la jgk… sikit2 dpt ilmu psl projek development kat jb nih….korang layaann la gmbr2 kat bwh ni ek…..

~mEk Di~

Crite hr ni plk…mlm td kitorg p bukak pose rmai2 kat mek D…saje la kn tukar slera skali skala… nak2 dpt kupon discount mek D dr Rachel…mane ntah dia dpt…hohhoo…tengs rachel~

:: kOrang misti x peNah mkn french friEs byk nie kn?...hohhoohhoo::

Tuesday, September 16, 2008

perfect match??

Hr ni rmai pulak yg tnye saye :

“zatie,apsal ko alim sgt hr nie?”
“zatie, bkpo paka tudung gitu?”
“kakkaaakk…nmpak laen la hr nie…”

Whahhhahaa….korang nih..mcm2 la…Sbenarnye g klas td ak juz pkai tudung ke bawah…mkne nye xde la nk ‘sibar’ tudung tu ke belakang cam biase ak pkai…hak3…klako la korang neh..tu pn pelik ke?? Selain tu, diorg gak ade tnye ttg slipar puteh saye….Smpai ati diorg ckp slipar jamban….wuu…kecik ati saye…nk tgk slipar tu?? nti la saye upload kat sini...hohho~
.
.
.

Hurmmm..esk aktiviti kitorg ialah trip ke JB..jauh kan?? Hahhaha… ni adelah trip under pak hamid kesayangan ramai…. Best blajo ngan pak hamid ni…tiap2 sem misti ade trip p mane2… trip esk kitorg p Johor Land jer….area2 Jb ni jgk...developer tersohor tanah air…hohhoho….so pg2 besOk kitorg kene kumpul kat FAB… pkai bju kurung lak tu….panas laaa..tp nk wat cner..kang x pasal2 kene halau plk… kat sana diorg ckp layan ceramah jer….mybe dlm sejam lbh kot…x pown 2 jam…adoii~ masak la cmnih… bantai tdo pn best gak…hehhehe….pastu of coz la xde mkn2…poser kn…huk3… dgr2 siap ade site visit jgk… xtau la cner nk p site dgn baju2an kurung ini….hohhoho….pape pon..wait n see je lah besOk~

Monday, September 15, 2008

wake me up when Ramadhan ends~

**sumone givit to my inbOx yestErday...

Layaaannnnn~

Wake Me Up When Ramadhan Ends

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan ends.

Like my master come to pass, one years has gone so fast. Wake me up when Ramadhan ends.

Here comes the malaikat again, Falling from the stars. Drenched in my pain again, Becoming who we are. As my memory rests But never forgets what I lost. Wake me up when Ramadhan ends.

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan ends.

Ring out the bells again. Like we did when kiamat began. Wake me up when Ramadhan ends.

Here comes the malaikat again, Falling from the stars. Drenched in my pain again, Becoming who we are. As my memory rest, But never forgets what I lost. Wake me up when Ramadhan ends.

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan end

Sunday, September 14, 2008

14 Ramadhan 1429

Hr nie da masuk hari ke 14 umat islam berposa…cpt gak mase belalu..tup2 da nk raye…ckp psl raye… kmarin my bonda tipon n ckp beliau da pn beli bju raye kat aku… suke nye…hehe…tp yg klako,beliau beli bju tu sbijik sketui sama ngn adk pompuan ak yg sorang tue…bkn kate kaler sama,corak, kain n saiz pon same… huk3…jd kumpulan boria la kitorg thn nie…nk x nk kitorg kene la pkai gak bju tu…kang kecik ati plk my bOnda…x psl2 xdpt duet raye thn ni…hehhehehee… misti klako gler kalo kitorg pkai sama2 nnti…cam kembar lak rase..Cuma tone kulit je lain2..huk3.. dan aku mula wat alasan...."Hajat d hati nk bju kurung kain kosong je…x pon corak klasik2 cam zaman dulu2…simple2 jah…bkn slalu pkai pown…." n my bOnda pn stuju lalu berkata…"blik nti p carik…xyah beli kat johor…kat klate lawa2 blako…"...hehhehe…okeyh2….bereh boh :p

**p/s: bju raye korang cner? da siap ke? hehhhe~

Thursday, September 11, 2008

soalan ape yg korang nk marah ble ade org tnye?

bg aku..soklan2 yg jenis mcm nie: 


1.tgktn bpe skg? ~padahal 4thn dh abes skolah 


2.nape pkai bju kurung hr ni? ~mentang2 la ak jarang pkai bju kurung 


3.bkpo mu sumbat? ~hOk nanyo pum sumak po tulo 


4.bilo nk gemuk? ~nk wat guano..mugo jenih maintain etep = ="

Wednesday, September 10, 2008

pagi yang indah~

Pukul 9am nti saya ade present-tension....
-real estate investment trust-


untuk sbjek macroeconomic analysis for real estate.. abes present yg ni bemakne abes dh la turn saya utk present sem nih.. hohhhohohoooreeyy!! =p

Wednesday, September 3, 2008

Projek 2 [d o n e]

akhirnye...siap gak mende alah nie...
asgmnt paling3 menyakitkan otak aku...
bkn senang nk plan projek kilang, fakulti n theme park....
tensiOn gler wooo....

Saturday, August 30, 2008

weh korang...

>>hepi bEsday maLaysia
>>sElamat bErpuasa
>>sElamat baLik raYer
>>sElamat haRi raYer =p

Tuesday, August 26, 2008

away~

hohhooo...lame siot x update...karat doh bekalih blog ak neh...hehhe... hakikat nye mcm2 yg belaku sejak kbelakangan ni....x perlu kot nk citer kat sini..huk3...kang ade lak yg nangis guling2.. haha..bereh ar...xtau gapo eh nok tulih hr ni...nati ar ak pikir dlu..caw~




Tuesday, August 12, 2008

08-08-08 [update]

**ak da update citer yg ak x smpat pOst 8-8-08 hr tuh..layann la post kat bwh ni klau ade mase..heh3..cHow~

Friday, August 8, 2008

08-08-08

wey2....ak pn nk post gak hr nie..tp tataw nk tulis per...rmai lak kat skeliling ak nie...xde privacy dowhh..huk3...nenanti la ek ak edit kat sini..ak ade gak 1 mOment nk citer psl tarikh 8-8-08 nih..tgguuuuu~ ok2...meh kite smbung citer....pd hr sblm nyer iaitu 7/8... lbh kurang kul 9.30pm...ak,semma n irah p bilik sniOr kat ktf...kOnon nyer nk ambik nOtes n lepak2 skali ar....hehe...da lame kn x lepak ngn kak yaNie tue..pastuh borak pnyer bOrak smpai la jam dh menunjukkan kol 12.30am (8.8.08)..kitorg pn nak balik laa...lps bai-bai kat kak yanIe..kitorg pn kuar ler ikut pagar dpn ktf tuh...tiba2....jeng3...pagar tuh tetutup n siap mangga skali beb!! aiyakkkk...gimana gue mao kluar??? bole jer pnjat pagar tuh..tp cner plk ngn mis rEd aku nih...huk3...dlm stengah jam gak la duk melangut kat dpn pgr tue...besama2 ngn kitorg ade 2 org foreigner araB..diorg pn nk kua gaks.. puas dh ak dok hon kete...saje wat bising nk suh diorg bukak pgr...tp satu makhluk pn x kua...padahal umh felo nyer sbelah pgr tu jer.... da puas tggu,ak tepon la kak yanie bgtau yg kitorg terperangkap dlm kolej dia nih...boleh lak dia gelak kuat2....hampes btol...tibe2 si irah dpt num fon puan ***..felo ktf...hohhooo..amat mengecewakan sbb dia off hp..mcm taw2 jer kite nk kol dia....lalu,dgn hati yg hampa dan keciwa..kitorg pn wat kptsn utk tdo je kat bilik kak yanie n blik awl2 pg esk... dh p blok kak yanie tu..nmpk la plk senarai num2 fon felo n pmbantu felo...ape lg,ak pn kontek la yg salah satu kat situ...tyme tuh da 1am dh.. mampos la..ak tpon gak diorg..nsib baek la ade org jwb...ckp pnyer ckp yg kitorg mmg tataw peraturan kolej ni..tibe2 dia bg lak ak ckp ngn Puan ***.. hohhooo...abeh reng ak kne ngn mastermind ktf tue...lantak la..ak redha.. hu3...da mrah2 pn dia still tanak bukak gak pgr tu...bole lak dia ckp.... "awk park kete awk kat sini pastuh blik jalan kaki ikot pgr blkg dkt ktr tue" .......heloooo,dia igt ktf ngn k11 sekangkang kera ker??? angin gler ngn layanan 'mesra' mastermind tue...x smpat ak nk jwb die trus letak fon...cmtu ke felo...huk3.. lalu dgn hati yg skali lg keciwa,kitorg duduk termenung smbil tggu kul 6pg tuk kuar dr penjara nih..hu3...xtau dh nk mintak tlg sape lg tuk dtg slamat kn kitorg..ade ke yg sggup?? da kul 2pg dh tyme tue..sumer tgh sedap tdo.... tapiiiiii...xde yg mustahil...akhirnyer ade gak hero yg sggup dtg slamat kn kitorg...hahhaa...mekasih la byk2 kat hero irah..hahhaa...dan kitorg bejaye gak kua dr kurungan itu...namun...mis rEd ak terpksa ditinggalkn kat situ semalaman n ak ambik beliau pd pg berikut nyer iaitu pd 8-8-08...wuuu~ moral of da stORy: *jgn park kete dlm pgr ktf (wlpn pd siang hr) tue je citer ak...skian trime kaseh...=p

Wednesday, August 6, 2008

PEHARTA camping [version gmbr]

-wit mis yelOw yg cUmel-
-2 mlm tdo dlm kemah nie-

-grup aku...mariah caRey-

-mari bermain kayak...hehheee-



-makan tyme-

**lain2 gmbr korang leh tgk kat fs...ak da uplod dh...cHowz~