Friday, May 30, 2008

welkam to da wOrld~

tepat kol 3pm kmarin mak ngah ak slamat lahirkn ank sulung dia kat spital PD.. tahniah wat nGoh n mOk nGoh..sib baik pkcik ak smpat smpai from kL..kalo x branok dale keto la bdk tuh..hehhe..n it's baby boi-againn~ maka dgn itu bertmbah lg la hero2 dlm list cucu moktok ku..x kesah la baby boi o gurl ak doakn dua2 sehat walafiat..welkam to da world baby..n jd ank yg baik yer..hehhhe.. so far nama baby tu xdop lg..diorg tgh pikir nk letak nama pe..i guess it's start with 'A' coz nama pkcik ak Mohd Azam..mybe Mohd Andrian o Ahmad Albab ke hape, i dunno yet..mybe diorg da ade list2 nama cuma x bgtao kat kami lg kot.. 2-3hr nnti ak tnyo la..ckp psl nama dgn letter A tu,xtao la pkcik ak nk letak nama ape lg kat ank dia coz, most of our kerabat xpecially heroes sumer stat ngn hurup A..xtau la ado namo lain lg ke x.. hehhehe.. pkcik ak pn mms lg gmbo ank dia..kalo x leh je upload kat sini..hehhe..x sabo nk tgk.. msti chumel..

Monday, May 26, 2008

oB-seSi

sape tgk nona kat tb 3 kmarin?? sila angkat kaki!! he3..sbnarnye ak bkn lyn sgt citer tu..tp kmarin tetibe je dgr si bdk purah,zazie tu jerit kat dapur...ak igt ko gapo..rupo2nyo dio tgk rcgn nona hok tgh tunjuk org yg oBses ngn kaler pINk!!!ape lg,ak pn menjerit gak lar..sumer brg2 dio kaler pink..nak2 dale bilik dio..buleh jd pink ank mato kalu tgk..baju2 xsoh oyap la..meme waner pink punyer..cadar,perfume,sikat,bantal,bear.. skuter n kete kelisa dio pon waner pink.. pagar hiasan kat pokok umh dio pn kaler pink jgk..aiyakkk!! meme obses giler ah..kalo pompuan xpe,ak paham..masalah problem nyer.. insan yg obses giler ngn kaler pink tu LELAKI!!! tp ak tgk dia x mcm pondan lak..muahahhhaa..meme geli dowh ak tgk..sempat gak dia ckp yg dia x kisah pn ape org nk kate sbb dia mmg giler ngn kaler pink nih n dia rase unik sgt bile lelaki suke kaler pink..hak3..giler pnyer obses ah dia ni..hahhaaha citer psl obses ni mcm2 org yg obses ngn ssuatu..ade yg obses ngn kucing,kete, vespa, blog, kecantikan,bola, rokok--obses gak ke??..n mcm2 lg..sbg makhluk tuhan yg normal,ak pn ade gak habit ni suatu ketika dahulu..heh3..tp xde la segiler mamat pink tuh..ak suke banget sama 'emily the strange'..bg sape2 yg xtau ape tu emily the strange..korang leh tgk kat website beliau sdiri..www.emilystrange.com...siap jd fan lg taw..hah3..korang bace la sdiri kat situ ek..ak pn ade gak link'n beliau kat sbelah nie..pjg lak kalo ak nk citer satu2 kat sini..huh3..nie la cik emily the strange...

 
+korang penah tgk dia??+

 ak stat jatuh chenta ngn cik emily ni tyme matrix dlu..n mula mengumpul item2 beliau..brg 1st yg ak beli ialah beg silang..beli kat alor staq..n bile blik klate lak ak da jmpe 1 kedai yg jual brg2 emily jer..hehhe..ape lg...hr2 ak pegi..xdpt beli,tgk pn jd la..he3..namun ak tetap laju menghulurkn duit kat tokei kdai tu utk dptkn brg yg ak suke..heh3..so far sumer brg2 dia ak ade..xde ar byk sgt..mcm baju,slipar,bandge,stiker,beg kecik,beg besau, frame, tmpt letak hp,keychain, earing n memacam ag ar..wallpaper sumer yg biase2 tu xyah citer la kn..hik3..smpai kn member2 ak pn dgn baik hati nyer sudi menghadiahkn brg2 emily kat ak coz diorg mmg tau ak obses ngn cik emily nih.. heh3..n brg2 tu dtg dr mcm2 tmpat dh..hu3..kat bwh ni antara koleksi beg2


emily yg ak ader..he3~ owhh.. lupe nk ckp..ak suke ngn emily ni sbb brg2 dia yg cool jer..xde kene mengena ngn imej emily yg agk gothic n scary tuh..ak kene bgtao kat korang sbb ade yg penah tnye ak: "eh,ko bdk emo ek?" hahhhaha..klako gler..nk2 lg ak mmg suke pkai all black.he3 bdw..skg ni ak jarang dh lyn cik emily sbb xde duit dh n mula menabung utk beli ssuatu..hih3..poyoz jer..tp baru2 ni ade org menghasut ak dgn mengatakn "ape kate mu letok emily tu kat kliso"..huh3..ak pon ade terpikir gak..n ak mula terbayangkn muke emily akn terpampang besar kat kete tu..hah3..tp nnti lar..bdget xde lg skg..ak kene kumpul dana n survey design2 yg best dulu..wait n see lah~ hehhe.. +ohh tidakk!! am i fall in luv a-gain with miss emily?? kwanG3~

Saturday, May 24, 2008

membuang masa~

mak ak da blik dr lgkawi..so bole la ak kuar berpoya2 plk..heh3.. haa..td ak br je donlod vdoe2 kat youtube..hr ni donlod vdoe lgu2 hujan..spt ahmoi chanteq,aku skandal,bila ak sdh xde,empayarmu,ku mahu kau tahu,kuala lumpur,lonely soldier boi,ludah amerika, n pg yg gelap..

 

 lelain lg ak donlod vdeo lagu apologise, stop n stare,x bisa memilihmu,tentang kita,melayang, makhluk tuhan plg seksi n 4 minutes.. sbenarnye nk cr gak vdeo lgu sixth sense x bisa memilihmu tyme diorg perform kat muzik2 hr tue..wlpn lgu nie da lama..tp ak nk cr vdeo yg tu cz teruja tgk diorg nyanyi live n penuh emosi kat muzik2..n ak suke lgu tu...ye.ak suke~ pg td gak ayhsu dtg umh ak..beliau br smpai dr kL kol 5pg td..dia bwk blik installer adobe photoshop yg ak pesan kemarin..hehhe..tengS~ moga murah rezeki phni ek.. ptg td beliau dh pn berangkat ke butik pengantin ayh long ak kat bachok tuk jd tukang ambik gmbr org kawen n wat editing skali..smbil tu nk test camera yg dia baru beli..heh3..biase la kn..musim2 cuti skolah ni..rmai lak yg nk kawen..x cukup tgn mkcik ngn pkcik ak tue..huh3 dgn ade nye adobe photoshop tu,bole la ak smbung blik xtvt mengedit gmbr2yg dh lama terbengkalai akibat gune trial installer hr tue..n ak akn upload kat sini..hik3..poyoz jer..bkn reti sgt pown..he3..namun demikian,zazie dh pn memotong xtvt ak dgn mengedit gmbr tu dulu..n mgsa pertama nyer ialah gmbr aku..tgk ni..da mcm kene simbah asid..huk3~

 

hmm..tu la keje ak d kala cuti pjg nih..hajat d hati nk g picnic ngn family sumer..tp si kasyah tu demam plk..kene la tggu dia sehat dulu..abe plk ade klas tmbhn wlpn cuti skolah..haih..xtau la smpat ke x nk g cuti2 mlysia..haa..tggu mkcik ak blik esk la..br nk plan ngn dia..bole suruh dia support..hik3

Thursday, May 22, 2008

MU juara EPL Y(u u)Y

Mekasih byk2 4da wish n aDiah besday ak kemarin…aku raSe maKin mUda skg.. bak kata pepatah..ade ape pada nombor..hih3..doakn kesejahteraan ak d dunia n akhirat… aminn~ insyallah,ade mase nnti ak blanje koranG mkn satey nex wik..sape nak,dtg umah ak..he3.. sehari dua ni ak agk bz skit.. al maklum la,mak ak xde..p kursus..so xley nk kuar mlm..hero2 kecik ni sape nk tgk..bdk2 xleh kua mlm yer~ Pape pown awl pg td MU vs Chelsea...n da champione of coz la MU..hahhhaha!!skali lg MU mjadi juara..EPL la plk...huhhhu...glory2 Man United..and the reds go marching…on! On! On! Pami,Jun n all da Reds supporters..sep kito mene lg weyy!! hahha~

Tuesday, May 20, 2008

sejarah tercipta lagi~

ALOR STAR: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang juga ahli Umno seumur hidup, semalam mengumumkan keluar daripada parti itu, berkuat kuasa serta-merta. Dr Mahathir menegaskan, tindakan itu diambil kerana beliau hilang kepercayaan terhadap kepemimpinan Umno sekarang, terutama Presiden parti, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang didakwanya gagal memperjuangkan nasib bangsa Melayu. "Saya dengan ini mengumumkan keluar parti hari ini sehingga Presiden Umno yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah meletakkan jawatan. "Saya juga meminta ahli Umno yang sayangkan parti, mengambil tindakan yang berani ini untuk keluar parti dan kita menyertai semula Umno apabila Datuk Seri Abdullah melepaskan jawatan," katanya di hadapan lebih 1,500 hadirin, kebanyakannya ahli Umno Kedah pada majlis dialog 'Nasib Kedudukan Bangsa Melayu' di sebuah hotel di sini semalam. Dr Mahathir membuat pengumuman itu sebagai menyahut cabaran seorang hadirin pada majlis berkenaan yang meminta beliau terlebih dulu mengumumkan keluar parti. Sebelum itu, dalam ucapan kira-kira sejam, beliau mencadangkan ahli Umno supaya keluar parti secara sementara bagi memaksa Abdullah meletakkan jawatan dalam parti dan kerajaan. Bagaimanapun, Ismail Jaziz yang mewakili sebuah badan bukan kerajaan memperjuangkan hak orang Melayu, mencabar Dr Mahathir mengetuai usaha berkenaan supaya boleh dicontohi ramai lagi ahli Umno. Berikutan itu, Dr Mahathir mengumumkan keluar parti dan disambut tepukan gemuruh hadirin. .........nk tau byk lg korang bc kat www.bharian.com.my or kat blog beliau www.chedet.com #komen akU# xtau la nk ckp cner..sape la aku nie kn..bkn penganalisis politik ke hape..PRU12 hr tu pn xleh pgkah lg cz x ckup umo...tp xtau la.. tetiba terdorong nk say sumthing kat sini.. ape yg ak nk ckp kat sini bkn la nk kutuk ke hape..juz saje nk bg meriah skit dgn cover story kbykn paper hr ni..jgn nk suE ak lak key..hik3..sib baik tgk brita kat tv3 smalam...jarang nk tgk berita2 nih..hehe..terkezut badak bile dgr bapak permodenan kite tu nk kuar dr umno..siap ajk lg ahli2 umno yg lelain tuk follow mcm dia..kuar dr umno..ape kes ni tun..tetibe je wat kptsn cgitu..sjk pak lah jd pm,tun asik je nk salahkn pak lah wat keje x betol..kalo x silap tun jgk yg pilih pak lah jd pm dulu.. haih..nk je ak tnye tun adekah beliau rase menyesal sbb pilih pak lah jd pengganti beliau..huhhuhu..dgn mcm2 provokasi yg sdg berlaku kat kaum melayu n negara mesia skg nih,rase cam malu lak ngn kaum2 lain n negara2 luar ..haih..kate united malay national organisation..tp x united pown..slalu je nk gado2 manje..bwat malu kaum jer..dr pemimpin tertinggi smpai la akar umbinyer.. ntah la,kdg2 rase mls nk msuk cmpur dlm hal2 org dewasa nih tp cner ngn masa dpn nnti?? org2 muda cm kite je yg tggal n yg akn menerajui kepimpinan negara mesia yg terchenta nih.. xkn tyme tu pown melayu n malaysia still nk gado2? stop sini dlu la..ak nk smbung bace blog che det kita..cm best jer blog beliau.. pikir2 kn dan slamat beramal~ +peace+

Friday, May 16, 2008

selamat hari chekgu

~cikgu2 sk.syp1 ~cikgu2 smkaw ~cikgu2 smk.syp2 ~cikgu2 kmp ~mkcik2 ak yg majoritinyer cikgu ~bakal2 cikgu-abe ikmal,chiQ,selah,piju endeks,myrah,mmber2 tesl n sport science k11 .....n sape2 jer yg rase dia cikgu time kaseh x terhingga wat sifu2 yg dh mendidik ak smpai skg..oso to my mum.. beliau pown chekgu jgk..hepi teachers day..smuga sifu2 sumer idup aman sejahtera dan bahagia hendaknye..aminn.. haa..to abe ikmal a.k.a chekgu ikmal yg br posting kat smt keningau,sabah..slamat hr guru jgkk..pdn muka..kete da rosak tgh jln td..tuh lar,ponteng klas d hr guru..hik3~

Tuesday, May 13, 2008

Kisah baju kurung saya

Pagi ni aku,maa,aiman n mok(a.abah) kene g ke...(tmpt terpksa d rhsiakn ats sbb2 tertentu) utk satelkn smthing yg agk formal n penting jgk la..so kami sume d arhkn supaye berpakaian sopan..

so pg td ak dgn malasnye terpkse la iron bju kurung n pkai utk ke tmpt tu..pkai jeans kang takot kene halau plk..dh siap berbaju kurung sumer ak d landa tanda tnye..xkn nk pkai slipar putih nie?? (ala2 slipar jepon n x ssuai yg amat kalo pkai ngn bju kurung)..so my mum mencdgkn ak pkai sandel dier.. thax mum..huh..nsib baikkk..hehe..sblm itu sggah umh mktok jap antar deq kasyah(bdk2 kechik xleh ikot yer)..hehe...

so kejadian nie berlaku ketika aku menjejakkn kaki ke rumah mktok..mari kita ikuti dialog d bwh(dialog lg...)

mktok: waaaahhh!! lawa ke tuh paka bju kurung..manis skit..hahhhahaha 
maa: hoo lah..baru sero ado ank tino(pompuan)..hehhehehe 
zatie:  (tersentap!!)..hak3(turut ketawa main angin) 



 ah.skali lg ak d gelakn oleh mktok..mcm x penah tgk ak pkai bju kebangsaan itu..raye puasa hr tu kn pkai..n bkn beliau je yg memberikan kata2 sinis kpdku tatkala diriku menyarung baju kurung...malah adek2 serta memberku jua... antara kata2 itu adalah sperti..

"nk g kenduri ker??" 
"ada presentation ke hr ni?" 
"uiks..hr ni hr isnin ke?" 
"eh..nape pkai bju kurung hr nie?" 
"bagosnye pkai bju kurung..." 
 ...dan mcm2 lg ohh..

kenapa smua ni harus terjadi kpd ku??
kenape?
why?

bkn ak x penah pkai bju kurung..cuma kdg2 jer..tu pn sbb kene pksa..hehe..ntah la, mybe sbb idup ak d kelilingi oleh hero2 ini..sbb tu ssh skit nk tgk ak pkai bju kurung..

wlau bgmn pon,bju kurung ak pn mulai bertambh tyme mula2 nk msuk mtrik dulu..igtkn kmp xleh pkai slack..tau2 je bole pkai slack, ak terus menstopkn mak ak dr menempah bju kurung utk ku..pastu g beli slack byk2..hahhhaa..


seterusya bile dekat2 nk raya..mula la ak sibokk nk wat bju kurung byk2..skli lg telinga ku mendgr kata2 sprti:

 "xyah tempah byk2..pastu x pkai jgk" -Puan Mama 2009

mmg betol pn..pkai ms raya tu je..pstu taruk dlm almari..hehe hahhaaha..kalo x caya korg bole cek almari bju ak hr ni n kira brp byk bju kurung ade dlm tu..2je..stndby utk kenduri musim cuti skolah nti..hehe..lelain sumer ak x bwk blik..simpn dlm stor kat kolej..hihiihi~


 tu je kot yg ak nk bebel wat ms ni..lapo nasik la plk..nk g mkn sat~

Monday, May 12, 2008

beSdaY lagi

pg td ada org anto msg kat fs aku..tergelak gak ak bc..nk tau dia ckp pe? pdk jer..tp bermakna.. "hepi besday" hahhhaakkk!!~ spt thn2 yg sudah..msti ade org yg wish hepi besday kat ak pd 12 mei..ak igt thn ni xde dh..tp ade gak sorang nie..hehe..besday ak bkn hr ni la wei..lmbt lg..terbalik kn no 12 tu..hehehee.. hr ni sbenarnye besday kazen ak.. sulina..so kat bwh ni ade ucpn skit utk dia..hehe hepi beSday to my sWeetie kAzEn ~sULina~ hepi 19th beSday smoga dpt result yg gempak nti gud luck in wateva u undertakinG +peace+

Sunday, May 11, 2008

~sELaMat hARi iBu~

1)abah 2)maa 3)bEst pren 4)atm bergerak 5)cHef 6)cHekgU diSipLin 7)guard 8)dokter 9)uStazaH 10)mOtivator ........10 in 1 n she is my maa....... PUAN HAJJAH FARIDAH BT HJ MAT HASSAN SELAMAT HARI IBU~ thax maa may Allah bless u smoga sehat n gUmbira sOkmo kami sumer syg maa sgt3 lot's of luv,hug&kiss from ank pompuanmu yg brutal +zatie+

Friday, May 9, 2008

roti canai+nEskepi

1. Name one person who made you laugh last night. -person who hv 2 vspa-green n white..haahhaa
2. What were you doing at 0800? -tgh tdo lg..hek3
3. What were you doing 30 minutes ago? -mkn roti canai 2 bijik
4. What happened to you in 2006? -so many thing happened to me in dat year =(
5. What was the last thing you said out loud? -cpt g mengaji quran!! (said to Alif)
6. How many beverages did you have today? -neskepi susu n sky juice
7. What color is your hairbrush? -brown n black
8. What was the last thing you paid for? -air kotak
9. Where were you last night? -at home
10. What color is your front door? -black sliding door
11. Where do you keep your change? -rahsia..hehhe
12. What’s the weather like today? -mcm nk ujan
13. What’s the best ice-cream flavor? -vanilla+mocha
14. Do you want to cut your hair? -of cos nk cut dlm cuti nie
15. Are you over the age of 25? -aku muda lg larr..
16. Do you talk a lot? -tgk org gak larr
17. Do you watch the O.C.? -nak tgk…
18. Do you know anyone named Steven? -ade2..mmbe cina ku
19. Do you make up your own words? -kekadang
20. Are you a jealous person? -sape x jelez dia bkn manusia..huk3
21. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’ -rmai sgt
 22. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’. -kiah..hak3
23. Who’s the first person on your received call list? -mls nk cek
24. What does the last text message you received say? -sila tmbh jumlah utk pggilan seterusnya (hotlink)
25. Do you chew on your straw? -xdok pekdoh kekoh straw
 26. Where’s the next place you’re going to? -kuala nal
27. Who’s the rudest person in your life? -kuning
28. What was the last thing you ate? -kn da ckp td..roti canai
29. Will you get married in the future? -of coz..=)
30. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks? -xdop muvie best..but nk sgt tgk ironman
 31. Is there anyone you like right now? -no komen..hahhha
32. When was the last time you did the dishes? -just now
33. Are you currently depressed? -sape nk teman ak g wokshop..
34. Did you cry today? -nope
35. Why did you answer and post this? -coz aina tag aku
36. Tag 5 people who would do this survey
-semma
-peruzSter
-ennyOren
-kanda_poyOz
-sape2 jer

Thursday, May 8, 2008

sOtonG reBus guLai uDanG

hr nie dlm sejarah..i'm coOking!!..Y(u u)Y..

korang jgn nk gelak mcm atuk ngn nenek gelakkn ak k..tgh hr td sume org dlm umh nie mkn gulai udang yg ak buat..dgn tunjuk ajarku sifu ak la..mok tok (nenek ku t'chenta)..hehe..so hr nie tok ayoh da x gelakkn ak sbb resepi bwat gulai udang nie x se'simple sotong rebus kmarin.. senang je nk masak rupenye..hohhhoo.. amboii.. bkn main beliau berdua gelakkn ak kemarin..mari kita ikuti dialog di bwh :

zatie: cuti ni maa suro blaja masok nga mktok...so hr nie maa suro blaja wat sotong rebus 
mktok&tok ayh: kahkahkahkahakahakahhh!!~ 
zatie: aloss la...bkpo suko gitu mo nyo?? 
tok ayh: sotong rebus pn xtau ko? hk plg sene tuuu 
zatie: tau make jah slamo nie.. 
mktok: xpo la..blaja hk mudoh2 dulu (main angin)

itu le antara babak2 kemarin bile ak ckp nk msk..yelar..tetibe jer kn cucu dia yg x penah masak ni terbuka hati nk blajo masak plk..hehe..blajo msk tu mksudnye bkn ak x pndai msk langsung b4 dis..msk nasik,air,megi,goreng telur,goreng nugget,hotdog sume tu reti la..hehe..mane nk pndai msk..kecik2 dulu pn x penah main msk2..skolah menengah plk tggl kat ostel 3thn..mkn org masak..bju antar dobi..da kuar ostel terus jd mls nk masuk dapur..masak memasak jgn ckp la..hohhhooo..kdg2 terfikir gak..bkpo x nurun maa ek?? maa gak, masok gapo pown sedap..hihiihi..

so tgh hr td resepi ak,gulai udang..sapo2 nk try..meh la umh ak..hak33.. br satu dua resepi..poyoz jer..hih3

Wednesday, May 7, 2008

Ketika Kecil Saya

Ahhhaaa..hr nie nk crite psl permainan yg aku slalu main tyme keCik2 dulu.. actually mase kecik bole katekn zaman kanak2 ku penuh warne warni n I’m very enjoyed dat moment.. sbb nye sume game yg dak laki main msti ade muke aku…xtau la mane pegi bdk2 pompuan lain..game yg ak slalu main mcm lumbe lari (slalu kalah ngn aiman,ayhsu n dak2 laki lain), polis sentry (slalu kene jd pulis n ayhsu jd pencurik), mandi sungai (tyme blk kg mmg wajib pegi), panjat2 pokok buah-buahan pastu mkn ats pokok (rase lain kalo mkn kat ats pokok..hehe), main basikal tgh2 panas (kesan nye smpai skg kulit ku itam legam..haha) n kitorg mmg enjoy habis-habisan..slagi x dgr bunyi azan mgrib,slagi tu x balik umh..hoohoo..

Lepas tu plg xley lupe..penah gak join ayhsu n da geng p kacau dak pompuan blik mengaji tgh2 mlm..bkn kaco teruk2 pun.. tyme diorg nk blk mengaji kitorg duduk diam2 bwh rumah sorg pkcik tu n buat ala2 pumpkin gitu.. konon2 nk bg bdk2 tu takot.. ade yg jerit n ade gak yg wat bodo jer (konon lar x takot) hahaha.. aku dok kat sbelah ayhsu je n jd tukang gelak (ayhsu ckp aku gelak cam hantu) sbb tu dia suro ak gelak kuat2..siot je..last2 terkantoi gak sbb de bdk pompuan nmpak kitorg n bgtau bpk dia..ape lg,lariiii laa..hahhha..

Dengan budak pompuan pon ade gak ak main..mcm biase la..bdk2 pompuan main ape..cikgu2 (suke nk jd cikgu sbb bole rotan student..hak3), jual2 (ak jd tokey lar..hehe), n mcm2 lg la.. psl game dak pompuan ni plg best nye main pondok2 la..sbb dkt umh lama dulu jiran kitorg ade wat umh kecik kat ats pokok..tggi gak la tp ade tgga kat btg pokok tu..pondok kat ats pokok tu abg kwn ak yg buat utk tmpt diorg lepak...tp tyme diorg xde kitorg plk ambik alih..hehe..best tau.. cantik umh tu..siap ade kapet lg kat dlm.. bole baring2..hehe.. xde la main sgt cume best je turun naik pokok tu..n penah gak ak jatuh tyme nk turun pokok tu..haih.. bergegar gak jantung aku rase..hohhooo..pastu naik lg..hehe..

Main kawin-kawin?? kahkahkah. Msti la pernah main jugak.. dulu ak kene ‘kawin’ ngn bdk laki blkg umh tu.. ank bos abah aku.. dia ni kalo main msti nk gune duit betul2.. kdg2 cam baik je bg duit2 tu kat aku..hahhha.. ambik je la.. xtau da katne dia skg.. dgr2 kat uitm shah alam.. tp kalo jmpe pon msti da x kenal.. lame dowh x jmpe.. dia pindah umh ms ak drjah 3 kot.. adekah dia still chubby mcm dulu??hehe.. tu la moment2 zaman kanak2 ribena dulu..ak rase bdk2 skg da x main da game2 mcm tu.. ps2, counter strike, n mcm2 lg la.. yelar..nk main kat luar umh pn da x slamat skg.. rmai je bdk2 kene culik..haihh..

p/s: juz wanna to remind my kengkawan tyme kecik2 dulu.. fadly, pudin, ijat, shahril, faris, amir, norli, along, noni, kaklom, fifi, abe pool, kak dayah, syafiq kecik, syafiq tgn besar, aya, ijah, irfan, emy, paih, anif, amin, kgkwn ayhsu, abe2 norli, pesal, anif tinggi, si kembar, n rmai ag la..x igt dh..hehe.. ade yg da kawen kot..hehe..n smoga idup korang ceria mcm dulu gak..

Tuesday, May 6, 2008

practice make perfect

haihh..jarang2 balik, si kecik kasyah tu da xnk ngn aku..adekah ak telah berubah mjadi semakin chanteq?? seterusnya kasyah da x kenal ngn ak lg? hakk3.. seterusnya menyebabkn beliau memberontak dan membuat rusuhan..hahhaha..tp tu citer 3hr lps.. skg kaSyah da oke..kasyah dak baik kn? hehe..sng je jaga si kasyah ni..wktu pg dia bgun kul 9/10..so klau dia bgun br aku bgun..hak3..pastu mandi2kn dia..bg dia mkn koko krunch ke hape (x perlu beli roti canai o nasik lemak..nnti berebut ngn ak lk :p)..pstu bile dia kenyang, dia tdo lg..so ak pon bole la tumpang tdo gak..hehehe..

Saturday, May 3, 2008

::updated::

Aihh..2-3hr kat uma pon asik bz gak..xde mase nk update blog..xpe2 insyallah pasni x bz doh..akn ku bebels jgk spatah dua kata wlpn ado yg x suko..huhu~

4 hari punya ceritera aku sumbat dekat sini

29April2008-sElaSa 
::babai bilik 2-46:: babai bilik 2-46..sedey2...sem dpe dok bilik laim doh..single plk tu..kUota pengetua pnyo psl la neh..semmo pakat dpt bilik single..hopefully sem depe blh blik hk kitorg apply hr tue..huhhu~ atOOiii..ponat den ni haa..br lph nyipe bare2..berkotop2..3 kotop n 3 beg.. hohhhoo.. tgh tggu stOr bukok jah ney..mano la kak ida ngn pkcik keCik tuh..kato nk bUko kol 10pagi..xdOp pum.. x saba2 nk sUmat dale stOr dh ney.. kare tUbik nge aZie kol 5.45pm..mitOk2 la jge jem tgh jale nati..keta liPanku tiba kol 6.57pm..express timUran-kElas sUperior maLam-kOc 3-katil baWah-num 18...hih3.. insyallah d jgka landing kat hOmetOwnku kol 6.47am esOk nye..hhuhu~ huargghh..penat! penat! Br lph nyipe kotop2 dale stOr..aduuii..mls nk tulis pjg2..nk rilep2 jap..sat ag nk nek tren da..korang lyn je la kotak2 aku kat bwh ney~

Kunci bilik 
 
Barang-barang yang dah siap di-packing

Saya akan rindu bau bilik ini T____T
30 April2008-rABu 
::suda tiba:: Smpai uma da~ huhhu…my mum cuti hr ni so beliau dtg ambik kat stesyen keteapi td..pastu sggah umh mktok jap..letak sume brg umh mktok..bekfes..mandi2 jap n teman my mUm g kB..urusan cukai..hr ni last day submit borang...my mum pon cm aku gak kekadang..sUke wat keje last menet..hukk3..pastuh my mum ajk sggah tesco kB jap.. br bukak katenye..so sggah la kejap..tyme nk byr tu..tiba2..jeng3..ha ha..aku terperasan kn ssuatu yg mungkin xde kat tesco lain..ensem nye mamat2 cashier kat sini!! hak3.. siyes beb,sumer cashier dia ensem2..xpecially cashier kat kaunter yg aku nk byr tu..ahmad danial nama beliau…hehehe..cute!! kompem pasni aku akn slalo dtg sOpin sini..muahhahahha!..xdpt snap
gmbo si danial aku snap gmbr lancer ni..hohhoo..

 
+kalo laa dpt kat aku kete nih..huhu+

 Then,from kB kitorg trus g ambik zazie kat mrsm Jeli..bole balik plk dia mggu ni.. pastu sggh umh uda, ambik aiman...waa~ si bulat batrisya da besau rupenye..meh lyn gmbo aku ngn spupu kecik ku ini..batrisya n kakak-balQis.

 

1Mei2008-kHaMiS 
::family fEast:: sElamat hr peKerja kpd sape2 yg da keje..cuti lg kOrang hr ni ye..so hr ni kitorang decide g kB lg…da lama x bwk hero2 kecik nih g jejalan..abe-alif-aqwa-kasyah..sian gak kat diorg..xde tmpat lain nk lepak..skolah-klas agama-tuisyen…so adek2 ku..kakak akn mmbawa kamu smua g jalan2 k..baik kn kakak mu ini..ha ha.. maa,aiman n zazie pon ikot gak...best2..mkn besau kat kfc tesco..uiks,x cuti plk diorg hr ni..hmm..sib baik x tutup..kalo x xley mkn kfc..hohhooho..pas sumer da kenyang kte g shOpping la plk..huhhu..ape lg..kalo da sOpin ngn my mUm..sesUka hati je rembat baju2 yg berkenan d hati..hahahha..thax mUm! =) hajat d hati nk jmpe cashier ensem kmarin-ahmad danial.. tp xde plk beliau hr ni..shif mlm agk nye..hmm..xde jodoh nk tgk muke ensem dia hr nie..tp xpe..sib baik ade cashier lain yg ensem..hahahahakk~

 

Jalan punya jalan lepas tu tejumpe pulak bebudak neh..huhuu

 

2Mei2008-jUmaat 
::jiRan lama:: Irfan..jiran lama kitorg dtg uma hr ni..pg2 lg da smpai from kB..drive sdiri tu..hehe.. beliau ni jiran lama mase dok Jalan Geale dulu..parents dia pon kwn parents kami gak.. da lama x jumpe dia ni..kalo x silap paling last jumpe pon 2 thn lps kot..dia dtg satu family…agk close jgk la…beliau sbaya ngn aiman..tyme kecik2 dulu slalo dtg umh-main..kdg2 g main kat uma dia..hehe..tp skg masing2 da besau..da lg besar dr aku pon (tyme kecik lg dia agk ‘besar’) hehe..uma pon da jauh..naik kete br smpai..dulu xpe la..lari pon smpai gak..tp satu jer,si irfan nie tetap mcm dulu-ckp byk x berenti...terpkse la aku ngn aiman tadah telinga dgr dia bercerita...hehe..tp lupe plk nk snap gmbo dia skeping dua..padahal dia tido sini smalam..hohhoho..xpe la irfan..len kali dtg lg..kn da ade kete..huhu