Wednesday, May 7, 2008

Ketika Kecil Saya

Ahhhaaa..hr nie nk crite psl permainan yg aku slalu main tyme keCik2 dulu.. actually mase kecik bole katekn zaman kanak2 ku penuh warne warni n I’m very enjoyed dat moment.. sbb nye sume game yg dak laki main msti ade muke aku…xtau la mane pegi bdk2 pompuan lain..game yg ak slalu main mcm lumbe lari (slalu kalah ngn aiman,ayhsu n dak2 laki lain), polis sentry (slalu kene jd pulis n ayhsu jd pencurik), mandi sungai (tyme blk kg mmg wajib pegi), panjat2 pokok buah-buahan pastu mkn ats pokok (rase lain kalo mkn kat ats pokok..hehe), main basikal tgh2 panas (kesan nye smpai skg kulit ku itam legam..haha) n kitorg mmg enjoy habis-habisan..slagi x dgr bunyi azan mgrib,slagi tu x balik umh..hoohoo..

Lepas tu plg xley lupe..penah gak join ayhsu n da geng p kacau dak pompuan blik mengaji tgh2 mlm..bkn kaco teruk2 pun.. tyme diorg nk blk mengaji kitorg duduk diam2 bwh rumah sorg pkcik tu n buat ala2 pumpkin gitu.. konon2 nk bg bdk2 tu takot.. ade yg jerit n ade gak yg wat bodo jer (konon lar x takot) hahaha.. aku dok kat sbelah ayhsu je n jd tukang gelak (ayhsu ckp aku gelak cam hantu) sbb tu dia suro ak gelak kuat2..siot je..last2 terkantoi gak sbb de bdk pompuan nmpak kitorg n bgtau bpk dia..ape lg,lariiii laa..hahhha..

Dengan budak pompuan pon ade gak ak main..mcm biase la..bdk2 pompuan main ape..cikgu2 (suke nk jd cikgu sbb bole rotan student..hak3), jual2 (ak jd tokey lar..hehe), n mcm2 lg la.. psl game dak pompuan ni plg best nye main pondok2 la..sbb dkt umh lama dulu jiran kitorg ade wat umh kecik kat ats pokok..tggi gak la tp ade tgga kat btg pokok tu..pondok kat ats pokok tu abg kwn ak yg buat utk tmpt diorg lepak...tp tyme diorg xde kitorg plk ambik alih..hehe..best tau.. cantik umh tu..siap ade kapet lg kat dlm.. bole baring2..hehe.. xde la main sgt cume best je turun naik pokok tu..n penah gak ak jatuh tyme nk turun pokok tu..haih.. bergegar gak jantung aku rase..hohhooo..pastu naik lg..hehe..

Main kawin-kawin?? kahkahkah. Msti la pernah main jugak.. dulu ak kene ‘kawin’ ngn bdk laki blkg umh tu.. ank bos abah aku.. dia ni kalo main msti nk gune duit betul2.. kdg2 cam baik je bg duit2 tu kat aku..hahhha.. ambik je la.. xtau da katne dia skg.. dgr2 kat uitm shah alam.. tp kalo jmpe pon msti da x kenal.. lame dowh x jmpe.. dia pindah umh ms ak drjah 3 kot.. adekah dia still chubby mcm dulu??hehe.. tu la moment2 zaman kanak2 ribena dulu..ak rase bdk2 skg da x main da game2 mcm tu.. ps2, counter strike, n mcm2 lg la.. yelar..nk main kat luar umh pn da x slamat skg.. rmai je bdk2 kene culik..haihh..

p/s: juz wanna to remind my kengkawan tyme kecik2 dulu.. fadly, pudin, ijat, shahril, faris, amir, norli, along, noni, kaklom, fifi, abe pool, kak dayah, syafiq kecik, syafiq tgn besar, aya, ijah, irfan, emy, paih, anif, amin, kgkwn ayhsu, abe2 norli, pesal, anif tinggi, si kembar, n rmai ag la..x igt dh..hehe.. ade yg da kawen kot..hehe..n smoga idup korang ceria mcm dulu gak..

4 comments:

  1. huaaaaa...
    bace blog mu nih...
    ak teringat gok jaman kekanak ak...
    huahuahuau...
    kemane kwn2 ku suda...
    huhuhuh...
    tpi dulu ade sorang kwn ak y da kembali kontack ku...
    hehhehehe

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu...
    teringat mase kecik2 ak gak...
    hehehhehe...
    mane kwn2 ak gak...
    huhuhuhuhu
    :-(

    ReplyDelete
  3. citerla pasal pakwe kau weiii....

    ifah suh kau citer..hahahha...

    err, citer ni masa kau umur brapa?

    ReplyDelete
  4. semma-kalu buleh rewind aku nk jd bdk kecik smula..hehe

    peruz-pkwe?? mn ade pkwe..hak3..citer tu ms ak umo 5-10 thn kot..

    ReplyDelete