Wednesday, June 25, 2008

selamat menjalankan tugas

mulai pagi besok ejen2 akan mula meninggalkn k9 n k10 utk kembali ke kolej masing2 bagi meneruskan kerja2 yg telah d rancang..freshie2 akn mula mendaftar pd 28/6/08 utk k11,ktf,ktho n kp..n the rest akn dftar pd 29/6/08...spt yg d nyatakn td kolej aku iaitu k11 akn menerima freshie2 pd hr sbtu ni..mengikut mklumat yg diterima,seramai 330 freshie akn dftr kat k11..majority nye bdk2 fksg n sc.comp..tugas ak mase hr pdftrn ialah ak ngan acap akn jaga kaunter matrix card bhgian penyerahan..best gak sbb nti leh kenal freshie sorang2..mane la tau ade yg kendu2 ke..leh wat calon adik ipar..hih33..pastu sepjg mhs plk ak ngn 3 org lg ejen akn handle bhgian acara n seranta..huhhuu.. owwhh..sebut psl pdftrn freshie..sdare ak ade gak yg akn masuk utm..tp dia akn tggal kat ktf... n yg agk cuak ialah..ak x kenal sdare ak tu!! kwang3!! dia adalah anak kepada atuk sdare aku (atuk sdara ak muda lg k..he3)..tyme skolah sumer pakat dok ostel,so ssh la nk kenal sdare mara..(he3..bole trima x alasan ni)..sorang lg ialah adk mmbe ak,kat ktf gak..hmm..diorg da mula contact ak utk jmpe hr pdftrn tu tp xtau la cner nnti cz ak pn d jgka akn bz yg amat pd hr tu..haihh..cner nii?? adk kwn ak tu xpe la..sdare ak tu...ngn bapak dia pn ak da lama x jmpe..x jmpe nti kang takot kecik ati plk dtg jauh2..huk3..oh ye..adk si peruz pn msuk utm gak eh..kdekott betol,xnk bgtau pn adk dia kos ape n kolej mn...bkn ak nk tackle pown..weyy peruz,bgtau laaa....hehe eh..mlm ni semi final euro kn?? germany vs turkey...allaaa..xdpt tgk lg~ kat k9 ni xde blik tv..sumer tv2 diorg kat tmpat yg terbuka..takot lak ak nk tgk sorang2..hmm..ak rase cm turkey je yg menang mlm ni..tp jerman pn hebat gak..hehee..ntah..mari kite lihat sape yg kenaa..heh3 haa..lg satu nk tmbah..title kat ats tu jgk ak tujukan wat kanda ak..igt lg x yg ak ade tribute satu post utk dia..heeehhe..dia da stat keje kat s'pore...hehe..best betol..cpt2 la kaya..hi3

Monday, June 23, 2008

dis week

+ak br blik dr APBM,pD..hhhhuuhhuu.. +cmping utk ejen2 mhs 08/09 +knvoi rmai2 dlm 6buah bas +cmping yg agak best gak la.. +sggh rmai kendu2 d sana..hik3.. +instuctor dia muka cam p.ramlee..klako giler +plg best xtvt jungle tracking n orientaring +blik cmping-kaki sakit2 +gmbar?? nti ak upload k..huk3

Tuesday, June 17, 2008

Qadha Entry

skali lg ak telah meng-qadha bbrp entry ak..mklum la..ak bermusafir spjg 2-3hr yg lalu..hehhe..

  +13 june 2008+jUmaat+

HEPI 18th BESDAY TO MY BRO,
-ADIB-

*hr nie gerak g kL wit kasyah,aiman n maa..aiman je drive dr klate to kL..ak kat sbelah asik mkn je mkanan yg di bwk..hehhe..lbh kurang kol 2.30 smpai kat umh ayhsu d pandan indah..lepak2 umh dia n lps mgrib kami turun p umh teh kat pJ plk..smbil mkn2 n borak2 tue rmai lak sdara ak yg kat area kL ni dtg..da mcm hr raya plk..pastu tepon nenek ak kat kg..kasi dia jeles..hik3..mlm tu kami sumer tido umh teh coz pg besok da nk gerak turun jB dr umh dia..

+14 june 2008+SaBtu+
*lps bekfes kitorg mulakan perjalanan ke jB..kali ni ayhsu plk yg drive..n skali lg keje ak dok makann je..hehhe..smpai jb dlm kul 3.15pm pastu terus check in kat hotel kelana..memula igt nk dok umh tamu utm..lps pikir2..xjd la plk coz mak ak kat sini jap je..sggah tdo jer pown..so kami pilih hotel kelana..sv bgdet jgk beb..hahhhaa. ptg tu ak bwk diorg sumer p danga bay..biasak la..ayhsu ak ape lg..mengsnap gmbo la keje dia.. best jgk sbb tyme tu ada sunset..nice view~...



kasyah macam biasa, berlari-lari kesana kemari sbb dh 2 hr kat dlm kete je..so dia mcm melepaskn tension utk melompat-lompat d berguling2..penat ak nk mengejar bdk tuh..layaann kan ajo..bdk2..huk3

+15 june 2008+aHaD+
kol 9am td p anta ayhsu naik bas blik kL..spatot nye dia nk blk ptg..tp tket da abes lak..ade pagi jer..so xdpt la nk bwk dia ronda2 amik gmbo dlm utm..hehhe..xpe2..len kali buleh mari k.. helo jah..hih3..lps check out kol 12pm kami p sopin2 n mkn2 jap..after dat,lps smayang asar sumer p ktm kempas..antar my mum, aiman n kasyah naik tren..sggh xcited bdk kecik itu nk naek tren....tp ak p sana pggil teksi pkcik mazilan gak..nk antar sdiri..ak x igt jln larr..hua3.. tren mak ak smpai dlm kol 7.15pm kat kempas n mereka pon bergerak meninggalkan ak sorang2 kat sini..wuuuu!! sedih wooo...lps check out hotel kelana,ak check in plk ktc..kat s09..ak dok bilik yatie...rajin si yatie..keje kat fakulti tue..hehhee.. kami duk 4org kat blik tu..tp esk tggal 3org dh la coz sorg kwn dia nk balik sbh dh ptg esk..mlm tu ak tdo kat blik diorg...tp sggh sedihh maa..xdpt tgk potugal lwn swizland...x jmpe tv lg kat ktc nih..

+16 june 2008+iSnin+
hr nie xde wat pape kat bilik..tdoooo jer keje ak..heh3..ak kne topup awl2 tdo kerana d mggu mhs nnti ak akn melalui proses2 ataupon fasa2 d mana tdo ak tidak akn mencukupi spt ak berada d rumah mahupun d ostel..so ak kene bwat persediaan awl neh..hak3..poyo jer ayt ak tu..hehhee..slain tdo ak kuar p mkn je..lps mkn tdo blik..hahhaa..owhh..psl match smalam.. portu telah d kalahkn oleh swzland dgn 2-0!! aiyoooo..tp xpe,portu still bole msuk suku akhir dh.. x sabaq nk tgk portu lwn germany..dua2 team fveret ak..hee~...mlm plk kitorg pindah brg letak umh kak huda..kak huda ni bdk koir sama ngn yati gak..bkn calang2 irg nih..beliau skg bwat master in chemical engin..dh rezeki dia..dpt lak jd pembantu felo ktr..huyoo..best giler..umh dua tingkat..k08..dok dua org jer..so ape lg..kami masuukk la teman dia..so mulai esk kami sumer akn jd penghuni ktr plk..mlm ni tdo ktc lg..huk33

+17 june 2008+sELasa+
hr ni ak kat sini..kat dlm tmpat yg sejuk..warga utm pggil tmpat ni psz..hahhaa..nk on9 kat fakulti,charger lptop ak da letak umh kak huda..dia lak xde g praktikal..so ak dtg on9 kat psz ngn yatie(ak ajk dia ponteng keje..hahha) n suk phin..yea2..mlm ni bole tgk euro..da 3hr ak x tgk tv.. sib baik umh kak huda ade tv..hehhee~


+18 june 2008+RaBu+
hr nie ak on9 at psz lg..tp kali ni kat luar plk cz kat dlm tu diorg tgh wat keje2 pemasangan komp baru...smua lak tu tukar..perghhh..kaya gilakk utm nih.. tlg byr yuran ak sem dpan skali la gitu..hehehhe..

Tuesday, June 10, 2008

will be back

waduh2..kiranya agk lama jgk ak update blog nie..ntah la..xde idea nk tulis..lg pon 3-4hr kebelakangan ni agk bzi mguruskn ssuatu..dan 2-3hr akn dtg pn ak akn bzi mguruskn ssuatu yg lain plk..(ye-ye jer bzi)hehhhe.. euro 2008 da stat.. n ak pn x melepaskn pluang tgk match2 tersebut(yg mn mata aku dpt bertahan)..team feveret ak kali ni germany ngn portugal..hehhe..tp pg td x tgk.. holland vs italy..ngntok siot..bgun pg tgk msg dr mmber ak,aiyakk..mcm x caye je holland bole kalahkn juara 2006, italy..3-0 beb~ hmm..tu la..kite ni x slalu nye berada kat ats jer kn..kn..huk3 btw..ensyallah hr jumaat ni ak,aiman n my mum akn berangkat ke jB..but kitorg akn transit umh mkcik ak kat pJ dlu..lepak2 sana 2-3 hr..ambik ayhsu den br g jB..1st yr dlu mak ak x dpt dtg antar...so xpelah wlpn da msuk thn 3 br bole antar, janji beliau bole gak dtg tgk tmpat ank dia blajo nie..hehhee..hmm..masalah problemnyer ak x igt la plk jln dr kL-jB..wlpn da bbrp kali ulang alik naik bas ke umh mkcik ak tu..(pgakuan xklusif:ak ialah sejenis org yg ssh nk igt jalan..hih3).. ade sape2 bole tlg guide jln kat ak nti??? heee~ p/s: xde ujan,xde ribut salji..nape org tu tiba2 nk jmpe ngn aku?? sggup lak tu nk dtg dr jaoh.. jeng3~

Thursday, June 5, 2008

naik dan naik

jln raya sggh lengang hr nie.. mn sumer org pegi?? hehhe..bwat2 tnye lak diorg sumer nk sv myk la tu.. konon nye lar..hehe jimat x jimat,kete kene gerak gak wlpn myk naik haihh~~ gapo dio plk naik phni xtau lar..

full taNk and full tOng

Tepat kol 12am hr nie,rege minyak petrol n diesel dh pn NAIK..sib baik la ak n aiman smpat bwk mis red n encik black ke petrol station yg berhampiran..sblm ni x penah2 nyer msuk caltex tu cz petronas yg kat sbelah dia xleh msuk langsung! tp mlm td terpaksa brebut n beratur2 lak tuk isi minyak kat caltex..xpe la,jnji petrol msuk tangki..huk3..wat the *** rmai gler org bersusun2 kat situ..yelar sume nk isi minyak kn..sape xnk woii..beza dkt ngn singgit tu..smbil2 tggu turn tu,smpat gak meng-snap gmbo skeping dua..hehe..layan gmbo bwh nie..gmbr menunjukkn kete kami yg tgh beratur d ats jln raya yg anda mgkin x kelihatan mana stesen myk tersebut..kalo nk tau stesen myk tu berada dkt signbard biru kat dpannn tue~

Memula ak n aiman bwk mis red jer g petrol station..encik black xyah lg..igt nk g tgk dlu kat sana petrol ade lg ke x..maklum la tyme tu da kol 9mlm..takot gak bler smpai je turn kami,minyak buat2 abis lak..x ke naya tggu lama2,rugi minyak lg ada..huk3. gmbo ni setelah sejam kami tggu turn..gmbr menunjukkn kete kami smakin hmpir ngn stesen myk itu..hehe~

Namun,setelah tggu dgn penuh sabar n tawaduk,tepat kol 10.48malam,akhirnye smpai gak turn mis red utk di isi minyak.. “full tank deh” kata aiman kpd pekerja stesen myk tu Fuhh..lega..sempat gak isi penoh..pastu kitorg balik and decide tuk bwk encik black plk g isi myk..sempat x sempat gak la..tyme tu dh kol 11pm..tp kitorg tekad utk redah jer demi tangki minyak encik black..hehhhe.. Dlm dok kalut2 tu jmpe lg x-jiran kami dlu..diorg pn balik ambik kete lg satu gak..huhhu..n akhirnye jam 11.45pm tangki encik black dan setong minyak utk motor aiman kami bwk balik dgn hati yg gumbira..lallalala~ masa nk balik tu terdetik rasa kesian kat kete2 yg tgh tekun beratur lg wlpn jam suda menunjukkn angka 11.50pm..hurmm..nsib korang laa~ aisehh..lps ni xleh sesuka hati dh la nk g ronda2 kota raya..kene berjimat cermat nih..huk3.. reti kah aku?? hehhe~

Monday, June 2, 2008

benda itu

+akhirnye benda tu da kuar +benda yg mengukur thp kerajinan(rajin ker??) ak spjg sem lps +dh tgk benda tu +(terpksa) menerima dgn hati yg tebuka +perlu ada usaha berdouble-triple utk m'capai angka itu sem dpn ...result da kuar wey!! wuuu~ tahniah wat mmber2 yg dpt result best..

family day

31 Mei 2008 - saBtu 
Hr nie sumer org g bepicnic kat air terjun jeram linang... (jere line ore kapong ak kato) sgguh rmai org picnic n mndi2 d sana.. kbykn nyo dtg ngn family n kgkwn.. xde lak ak tgk yg dtg sorang2..huhhu.. hmm..wlpon tmpt ni xde la jauh sgt ngn rumah kami, (dlm sejam stgh kot) tp lbh kurang 5thn gak la kitorg xdtg ke sini..lama kan? Huk3..skg paking pn dh kene byr..dkt tingkat2 air terjun tu pn diorg dh letak batu konkrit simen..dulu hanya batu2 gunung n kayu balak je yg jd tetingkat air terjun tuh..lg ori ak rase..huhhu..letis wes nk tulih byk2..layan ajo la gmbo2 nei..hehe~

 

*Iklan kejap: Hepi besday to pkcik zamani bin tormin..hepi besday ke doploh satu..welkam to the 21th club..hehhe~

1 June 2008 – aHaD
Cuti2 skolah ni rmai plk yg nk kawen..biase la..baru sdare mara bole dtg.. yer x.. kami pn x terkecuali utk pegi mkn2 kat kenduri..so hr ni kami beramai-ramai serbu umh spupu mak ak kat Salor..dh lama xg umh dia..wah..skali skala blik blik ke sana sggh rmai sdara mara yg kami jmpe..yg dlu single,skg da double..yg dlu kecik,skg da besar..yg dulu x ensem,skg da ensem…yg dlu kering, skg da chubby skit..hehhhe..mcm2..sronot gak bleh jmpe ngn sdara mara nih..n ade lak sdara mara kami yg mengajukan soklan ‘biasa’ kat aku: “tgkatan brp dh loni??” Hahha…tgktn 1 mkcik..hik3..ak yg da nk grad ni diorg tnya tgkatan brp..huhhuu jln raye pn mcm biasa gak la..penuh sesak ngn kete moto..sumer org nk g kenduri agknyer..he3.. byk kete yg pkai riben (konvoi pengantin lar tue..blarok ore klate kato)


2 June 2008 - iSnin
hr ni plk xdop wat gapo dh la..dok umh bsuh kain je la kot..hehee..eh,korang tau x psl promosi terbaru celcom-100 days,100 cars..perhh..best nye kalo dpt toyota camry satu.. huhhu.. peraduan ni yg pertama kat asia..hnya anta skrg2 nye 2 sms..jwb soklan2 dia dlu n korang berpeluang menang camry sebijik..ada 100 camry yg diorg nk kasi..wuuu~ best..best...