Wednesday, September 24, 2008

O-O sumer yer~

...raye x lama lg..di kesempatan nie, ak nak mintak maaf kalo de salah silap, terkasar bahase, t'over bicara spjg menulih kat blog ni...aku hanye lah insan biasa....hohhoho~.....hr nie rase nye da rmai balik ke kampung halaman....termasuk la akue...ptg ni nk gerak p kL dlu,pastuh hr jumaat br kOnvoi blik kLate...so, ingatan tuk diri sndiri n korang sumer....berhati2 la d jalan raye...igt la org t'syg... anda mampu mengubahnye....hehhee...pastu jgk,lupe bank-in dwit raye kat aku...lawo2 n ensem2 lah anda d pagi raye...hehheee...

Sunday, September 21, 2008

Party Of Three

at last jmpe jgk komik nie...bersusah pyh aku carik kat cs akhirnye kat jusco tmn u jgkk ku temuinye....hohhoho!!~ part 3 nih adelah smbungan foolish fruit hr tu.... konflik antara kiwi, orange and lemon....ade gak watak2 baru dlm ni tp xtao name pe sbb last2 br kuar...pastu be'smbung la pulakkk....(mybe ciku, cempedak o tembikai-coz Ben suke namakan watak katon die ngn nama buah2an)....yelah...cam edisi yg lps2 gak, si Ben asik wat ak t'tggu2 smbungan citer nih...bile ntah nk abes...asik smbung jerkk.. pape pown keep up da gud wOrk mR.Ben~

Thursday, September 18, 2008

Jalan2 Johor Land Berhad

Oh ye…kmarin kitorg p Johor Land Berhad….one of ank syarkat Johor Corp…. education visit ni kat Bandar Dato’ Onn…dkt je ngn utm… x smpai setengah jam da smpai…kat sana kitorg lyn cramah ngn site visit je…tyme site visit tu kitorg d bwk ke rumah contoh yg Johor Land bwat kat Bandar dato’ onn tue…. Lawa siot umh kat situ… best la jgk… sikit2 dpt ilmu psl projek development kat jb nih….korang layaann la gmbr2 kat bwh ni ek…..

~mEk Di~

Crite hr ni plk…mlm td kitorg p bukak pose rmai2 kat mek D…saje la kn tukar slera skali skala… nak2 dpt kupon discount mek D dr Rachel…mane ntah dia dpt…hohhoo…tengs rachel~

:: kOrang misti x peNah mkn french friEs byk nie kn?...hohhoohhoo::

Tuesday, September 16, 2008

perfect match??

Hr ni rmai pulak yg tnye saye :

“zatie,apsal ko alim sgt hr nie?”
“zatie, bkpo paka tudung gitu?”
“kakkaaakk…nmpak laen la hr nie…”

Whahhhahaa….korang nih..mcm2 la…Sbenarnye g klas td ak juz pkai tudung ke bawah…mkne nye xde la nk ‘sibar’ tudung tu ke belakang cam biase ak pkai…hak3…klako la korang neh..tu pn pelik ke?? Selain tu, diorg gak ade tnye ttg slipar puteh saye….Smpai ati diorg ckp slipar jamban….wuu…kecik ati saye…nk tgk slipar tu?? nti la saye upload kat sini...hohho~
.
.
.

Hurmmm..esk aktiviti kitorg ialah trip ke JB..jauh kan?? Hahhaha… ni adelah trip under pak hamid kesayangan ramai…. Best blajo ngan pak hamid ni…tiap2 sem misti ade trip p mane2… trip esk kitorg p Johor Land jer….area2 Jb ni jgk...developer tersohor tanah air…hohhoho….so pg2 besOk kitorg kene kumpul kat FAB… pkai bju kurung lak tu….panas laaa..tp nk wat cner..kang x pasal2 kene halau plk… kat sana diorg ckp layan ceramah jer….mybe dlm sejam lbh kot…x pown 2 jam…adoii~ masak la cmnih… bantai tdo pn best gak…hehhehe….pastu of coz la xde mkn2…poser kn…huk3… dgr2 siap ade site visit jgk… xtau la cner nk p site dgn baju2an kurung ini….hohhoho….pape pon..wait n see je lah besOk~

Monday, September 15, 2008

wake me up when Ramadhan ends~

**sumone givit to my inbOx yestErday...

Layaaannnnn~

Wake Me Up When Ramadhan Ends

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan ends.

Like my master come to pass, one years has gone so fast. Wake me up when Ramadhan ends.

Here comes the malaikat again, Falling from the stars. Drenched in my pain again, Becoming who we are. As my memory rests But never forgets what I lost. Wake me up when Ramadhan ends.

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan ends.

Ring out the bells again. Like we did when kiamat began. Wake me up when Ramadhan ends.

Here comes the malaikat again, Falling from the stars. Drenched in my pain again, Becoming who we are. As my memory rest, But never forgets what I lost. Wake me up when Ramadhan ends.

puasa has come and past. The syaitan can never last. Wake me up when Ramadhan end

Sunday, September 14, 2008

14 Ramadhan 1429

Hr nie da masuk hari ke 14 umat islam berposa…cpt gak mase belalu..tup2 da nk raye…ckp psl raye… kmarin my bonda tipon n ckp beliau da pn beli bju raye kat aku… suke nye…hehe…tp yg klako,beliau beli bju tu sbijik sketui sama ngn adk pompuan ak yg sorang tue…bkn kate kaler sama,corak, kain n saiz pon same… huk3…jd kumpulan boria la kitorg thn nie…nk x nk kitorg kene la pkai gak bju tu…kang kecik ati plk my bOnda…x psl2 xdpt duet raye thn ni…hehhehehee… misti klako gler kalo kitorg pkai sama2 nnti…cam kembar lak rase..Cuma tone kulit je lain2..huk3.. dan aku mula wat alasan...."Hajat d hati nk bju kurung kain kosong je…x pon corak klasik2 cam zaman dulu2…simple2 jah…bkn slalu pkai pown…." n my bOnda pn stuju lalu berkata…"blik nti p carik…xyah beli kat johor…kat klate lawa2 blako…"...hehhehe…okeyh2….bereh boh :p

**p/s: bju raye korang cner? da siap ke? hehhhe~

Thursday, September 11, 2008

soalan ape yg korang nk marah ble ade org tnye?

bg aku..soklan2 yg jenis mcm nie: 


1.tgktn bpe skg? ~padahal 4thn dh abes skolah 


2.nape pkai bju kurung hr ni? ~mentang2 la ak jarang pkai bju kurung 


3.bkpo mu sumbat? ~hOk nanyo pum sumak po tulo 


4.bilo nk gemuk? ~nk wat guano..mugo jenih maintain etep = ="

Wednesday, September 10, 2008

pagi yang indah~

Pukul 9am nti saya ade present-tension....
-real estate investment trust-


untuk sbjek macroeconomic analysis for real estate.. abes present yg ni bemakne abes dh la turn saya utk present sem nih.. hohhhohohoooreeyy!! =p

Wednesday, September 3, 2008

Projek 2 [d o n e]

akhirnye...siap gak mende alah nie...
asgmnt paling3 menyakitkan otak aku...
bkn senang nk plan projek kilang, fakulti n theme park....
tensiOn gler wooo....