Sunday, December 28, 2008

Cherita Hari Pertama

hr nie first day ak prektikal::ak smpai opis td pkul 08.05..hehee.

"Assalamualaikum kak,sayo student prektikal" tu ayt pertama aku..hehe.
pastu dia kasi aku masuk. mase ak smpai ade 5 org je. then ak disuruh duduk kat meja kosong tepi almari fail tuh:: ade komputer sbijik. duduk2 dlm 15 mnit,pastu akak td ckp.

."adek,bos pggil.."
 "owh..okey2" kataku dgn hati yg berdebar..hehe

awl2 lg dh kene msuk jmpe bos. soal siasat sikit2..pastu jmpe bos num 2 aka supervisor,Encik Nik Ariff. dia bwk ak kenal2 dgn staf2 kat situ..x rmai,ade 18 org je termasuk aku..hehe. tp hr nie ade sparuh je.. lelain tgh cuti lg. staf2 kat situ sumer otai2 dah. pgkat mak dah. so,ade yg suh pggil umi jerk..hehee. umi dok sbelah meja aku,slalu bg makanan..hahhaaa..x kelakar. dpn ak abg mat,yang ni memang klako,ckp pn main lepas jerk..so,keje ak hr ni borak2 je dgn umi,kak za n kak nah. pastu g ambik sticker kete supaye mis red ak x ke'sekoran d luar pgr..hehe.

hr ni rehat pkul 12.15-2.45. ape lg,balek umh laaa..hahhaa..best siot cmni. blik umh,ak tgk melodi, mkn nasik, baring2 kejap, smayang pastuh siap2 pegi opis balik..hehhee. 2.30 ak masuk td..bguskan?? biase laa..1st day..hehe. tp,msuk awl pn punch kad ak x siap2 lg..kad tu ak dpt tyme nk blik dah.. pastu ak smbung balek kat opis,kene bace 2 bijik buku manual JPPH.. tebal gilos.. ngantok ak bace..dh la hr nie kene bgun awl drpd biase...hehe. pastu ak tgk2 diorg bwat keje, tgk je la dlu kan..nk bwat pn x reti lg..kang x psl2 kene hempuk dgn plan byk2 tuh..haha:: pastu tepat pkul 5,ak punch kad n balikkkkkkk..

dlm ak nk cpt2 balek tu,dtg pulakk sorang pak gad nih dkt kete aku..dia ckp pasni letak kete kat dlm..hehe. mmg nk letak dlm pon,tp stiker x dpt lg..huhu:: smpat lg dia berkenal2 dgn ak..haha..pastu ckp slalu nmpak mis red yg ak bwk ni d jalanan... hak3..mmg la pkcik..mis red ni selalu b'keliaran..hehe.

tu le crite 1st day prektikel aku..wsalam..
eh,besok x keje..cuti awl muharam..yey! hehheee~::

slamat b'prektikal kpd korang2 sumer =)

5 comments:

  1. lama giler rehat kau eh...
    ~
    ermm, JPPH memang camtu 1st week. tunggu la next² week..hahaha...
    ~
    ermm, ni citer kau dengan kereta kau ke, atau citer kau berpraktikal atau citer kau kene ngurat nih?? haha...

    ReplyDelete
  2. hr ahd je..hr lain 1-2pm
    ~~
    weh,jgn la takotkan aku...adess
    ~~
    upss,t'lebey sudahhh...hah3

    ReplyDelete
  3. hahahaha..... kat tempat saye seme mude². umur seme 20 lbey je.. saye iyekan je even saye tau diorang tipu.

    ReplyDelete
  4. wes...
    nop tuka blog baru kow...
    oyat ke ak des...
    hehehe...

    ReplyDelete